Moudrost dnešního dne:

Nechval dne před večerem; není jisté, co večer přinese.

...

Právě přítomno: 290 hostů a žádný člen

...

-Štítná žláza

Porucha štítné žlázy je dnes velmi rozšířená, zejména u žen. Příčina může být v překyselení organismu, které dráždí štítnou žlázu a vyvolává hyperfunkci. Ta se s postupujícím poškozením štítné žlázy změní na hypofunkce, která už bývá trvalá.

rybaRuku v ruce s překyselením jde hektický život plný adrenalinu, který nedovolí tělu regenerovat.  Žádná rada tedy nepomůže, pokud postižený nezmění životní styl a čím dříve se pokusíme štítné žláze pomoci, tím lépe.
Výrazně pomůže snížit překyselení organismu a zaměřit pozornost na antioxidanty. Při měření pH moči (selektivní indikátorové papírky 5-9) si zapisujte, co jste jedli pár hodin zpětně, abyste zjistili, proč vám zvedla kyselost. Na kyselost má vliv i psychická nepohoda.
Jak s postupem léčby začne štítná žláza zase zvyšovat svou funkci, je potřeba pomalu snižovat uměle dodávané hormony.   
 
Pro dobrou funkci je potřeba jíst alespoň 2x týdně ryby, a to zejména tehdy, když máte rádi zelí a další brukvovitou zeleninu, která tělu jód odebírá. Omezit byste také měli výrobky ze sóji a lepek. Rovněž vám neprospívá chlorovaná voda, takže pití vody z kohoutku je trochu problematické.

Na zvětšenou štítnou žlázu jsou dobré ostružiny.

Sdílet

.Další rady a nápady

Odvápnění varvé konvice

Varnou konev je občas potřeba odvápnit. Nalejte do ní 1:1 ocet / voda a dejte to zavařit. Pak vylejte a dejte znovu zavařit čistou vodu, abyste zítra nepili kávu s octem.

Číst dál...

.Zázračný med se skořicí

Pomáhá při: snižování váhy, nemoci srdce, snižuje hladinu cholesterolu, chrání před infarktem, ulevuje při zadýchávání, posiluje srdeční tep, zkvalitňuje cévy a žíly, které ztrácejí pružnost a ucpávají se, zlepšují stav při artritidě, infekci močového měchýře, bolesti zubů, nachlazení, žaludečních potížích, plynatosti, kožní infekci, rakovině, chronické únavě.

Číst dál...

Bylinková zahrádka ze zbytků dřeva

Pokud se vám povalují na zahradě nějaké zbytky dřeva, nepalte je, udělejte si u domu krásnou bylinkovou zahrádku.

Číst dál...

Hnědý cukr

Rozlišujte mezi Hnědý cukr a Třtinový cukr. Třtinový je z cukrové třtiny a melasu obsahuje v základní surovině. Kvalitnější hnědý cukr je vyroben z řepy a melasa je do nej přidávána až při výrobě. Levnější varianty jsou přibarvovány karamelem. Tmavá barva řepného cukru může vzniknout i tak, že jde o nerafinovaný cukr. Potíž je v tom, že obsahuje draselné soli, těžké kovy, mikroorganismy atd., které jsou zdraví škodlivé.

Číst dál...
TOPlist