Moudrost dnešního dne:

Rozhodně není nic protivnějšího než dědek, na kterého leze druhá míza.

...

Právě přítomno: 206 hostů a žádný člen

...

Jak uvařit dobrou rýži

V hrnci rozpustíme asi lžíci másla. Přidáme 1 hrnek rýže, kterou na másle orestujeme, aby se zatáhla. Potom zalijeme 1,5 hrnku vody, sůl a dáme dusit. Dusíme asi 10 minut, kdy rýže do sebe pohltí vodu. Potom máme tři možnosti:

  • rýži dáme do peřin a tam asi za hodinu dojderýže

  • stáhneme pod hrncem teplotu a rýži necháme dojít

  • rýži dáme do trouby na 10-15 min při teplotě 180 st.

Nakonec rýži trochu načechráme špejlí, aby se odpařila přebytečná voda a můžeme rýži servírovat.

Sdílet

.Další rady a nápady

Eliminace zatuchlého vzduchu

Vrátili jste se po dlouhé době na chalupu a ve vzduchu visí zatuchlý vzduch, který ne a né vyvětrat. Dejte do nějaké staré punčochy pár lžic sody a zavěste ji někde v místnosti.

Číst dál...

Malý byt a zápach z WC

Bojíte-li se v přítomnosti návštěvy jít na velkou, protože pak bude celý váš byteček páchnout jako psí bouda, tak si kupte svíčky. Tím, že škrtnete sirkou, zapálíte svíčku a

Číst dál...

Skvrny od ovoce

Blíží se doba, kdy začne dozrávat ovoce. S jeho obíráním souvisí i s jeho úpravou a znečištěnými rukami. Zašlé ruce zase vybělíme neředěným octem.

Smažení na pánvi s cedníkem?

Abyste neměli při smažení poprskaný sporák, přikryjte pánev cedníkem. Nejenže ochráníte sporák, ale řízečky budou daleko křehčí

Číst dál...
TOPlist