Moudrost dnešního dne:

Člověku je někdy lehčí umřít pro své zásady než podle nich žít.

...

Právě přítomno: 403 hostů a žádný člen

.Kdy a jak jíst ovoce

.

Ovoce je velmi důležité jídlo, a každý z nás se domnívá, že jíst ovoce znamená, že si je má jen očistit a hodit do úst. Není to však tak jednoduché, jak si myslíme. Je také důležité vědět, kdy a jak ho jíst. Jaký je tedy správný způsob jezení ovoce? Znamená to např. nejíst ovoce po jídle, ovoce by se mělo jíst na prázdný žaludek. Naučíte-li se jíst ovoce tímto způsobem, bude to hrát velkou roli při detoxikaci vašeho organizmu, dodávající vám velkou dávku energie potřebnou na hubnutí a jiné životní aktivity.

Řekněme, že sníte dva krajíce chleba a pak kousek ovoce.

 

Ovoce nemusí žaludek nijak zpracovávat a může jít rovnou do střev, jenže my mu je mu v tom zabráníme. Ve chvíli, když přijde ovoce do kontaktu s jídlem a trávicími šťávami, celá masa jídla začne kvasit a mění se na kyselinu. Proto je lépe jíst ovoce na prázdný žaludek nebo před jídlem!

Podle dr. Herberta Sheltona, který na této téma dělal výzkum se všechno ovoce stává v našem žaludku alkalické.

 

Slyšeli jste někdy jak si někdo stěžuje: "vždy když sním meloun, tak si říhnu, když sním jablko, žaludek se mi nafoukne, když sním banán, musím utíkat na WC",
Nic z toho by se jim nestalo, kdyby jedli ovoce na prázdný žaludek. Jakmile se totiž ovoce smísí s jiným jídlem, začne produkovat plyn, a proto se žaludek nafoukne.

 

Rovněž šedivění vlasů, plešatění, výbuchy nervozity a tmavé kruhy pod očima, nic z toho se nestane, když budete jíst ovoce na prázdný žaludek.

Nejezte tepelně upravované ovoce, protože vůbec nedostanete živiny. Dostanete jen chuť. Tepelným upravováním se zničí všechny vitamíny.

 

Pokud jste si osvojili správné jezení ovoce, znáte tajemství krásy, dlouhověkosti, zdraví, energie, štěstí a normální váhy. Když chcete pít džus, pijte jen čerstvý, ne z láhve. Jezte ovoce vcelku nejen jeho šťávu. Ale pokud už máte pít džus, pijte ho pomalu po doušcích, protože se musí smíchat se slinami, než ho spolknete.

 

3 denní rychlá očista těla ovocem.
Tři dny jezte jen ovoce a pijte jen vodu nebo džus. Uvidíte, jak se proměníte a všimnou si toho i vaši přátelé.

 

KIWI - Malé ale mocné. Je dobrým zdrojem draslíku, magnezia, vitaminu E a vlákniny. Obsahuje dvakrát tolik vitamínu C než pomeranč.

 

JABLKO - Jablko denně vás udrží daleko od lékaře. Přestože jablko obsahuje málo vitamínu C, obsahuje antioxidanty a flavony, které podporují aktivitu vitaminu C, což pomáhá snížit riziko vzniku rakoviny, infarktu a mrtvice.

 

JAHODY - Ochranné ovoce. Jahody mají nejvyšší celkovou sílu antioxidantů mezi ovocem a chrání tělo před onemocněním rakovinou a ucpáním cév volnými radikály.

 

POMERANČ - Nejsladší medicína. Jezením 2-4 pomerančů denně se chráníte před chřipkou, vysokým cholesterolem, ledvinovými kameny a snižujete si riziko vzniku rakoviny.

 

VODNÍ MELOUN - Největší hasič žízně. Skládá se z 92% vody, která obsahuje vysokou dávku glutathionu, který pomáhá imunitnímu systému. Také obsahují lykopen proti rakovině. Obsahují také vitamín C a draslík.

 

GUAVA a PAPAYA - Jsou jednoznačnými vítězi v soutěži o obsah vitamínu C.Guava je také bohatá na vlákninu, která pomáhá v prevenci zácpy. Papaya je bohatá na karoten, ten pomáhá na oči.

 

Pití studené vody po jídle = rakovina?! Nevěříte tomu?? Pro ty, kteří rádi pijí studenou vodu: tento článek je pro Vás. Je dobré dát si šálek vody po jídle.
Nicméně, studená voda ztužuje vše, co obsahuje tuk, čili vše, co jste snědli a to významně zpomalí trávení.
Když tento kal zreaguje s kyselinou, rozbije se a bude střevy absorbován rychleji. Pak se díky tomu přemění na tuky, což pravděpodobně povede k rakovině. Je tedy daleko lepší jíst polévku až po jídle anebo se napít nějakého teplého nápoje.

 

 

Sdílet
TOPlist